×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hot om böter för olösta sextrakasserier

2011-05-16, Tidningenvision.se

Anställda i Uppsala kommun har blivit sextrakasserade av kollegor. Nu hotar Arbetsmiljöverket med böter på 100 000 kronor om man inte löser problemen.

Det är personal på kommunens stadsbyggnadskontor som har uppgett att de blivit kränkta på grund av sexuella trakasserier. Minst fem anställda mår så dåligt att de har svårt att gå till jobbet, uppger Uppsala Nya Tidning, UNT.

Problemen har pågått i flera år. Och trots att både företagshälsovården och en konsult har kopplats in har situationen inte blivit bättre. Tvärtom så har arbetsmiljön försämrats sedan de fackliga organisationerna har ställt krav på insatser.

Men nu begär alltså Arbetsmiljöverket att kommunen kommer till rätta med problemen. Verket kräver att arbetsplatsen ska vara fri från kränkande särbehandling, mobbning och förtal. Dessutom ska chefernas kompetens i arbetsmiljöfrågor höjas och arbetsplatsen ska skaffa rutiner för att tidigt upptäcka signaler på missförhållanden. Om kommunen inte följer kraven väntar böter på 100 000 kronor.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum