×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Högst löner i privat sektor

2011-05-24, Tidningenvision.se

Nästan 10 000 kronor mer i månaden tjänar en tjänsteman inom privat sektor jämfört med en kommunal tjänsteman. Kvinnliga tjänstemän tjänar också betydligt mindre än sina manliga kollegor.

En tjänsteman inom privat sektor tjänar i genomsnitt 34 000 kronor i månaden. Men männen har en genomsnittslön på 37 500 medan kvinnor i privata företag bara tjänar 29 700. Det visar statistik från Medlingsinstitutet och Statistiska centralbyrån.

Inom kommunerna är skillnaderna mindre mellan manliga och kvinnliga tjänstemän. Genomsnittslönen ligger på 24 500 i månaden och en kvinna tjänar några hundra kronor mindre medan männen får ut 1 500 kronor mer.

För tjänstemännen inom landstingen är lönen högre och där skiljer det sig också mycket mellan könen. Genomsnittslönen ligger på 30 300, men männen tjänar 38 500 kronor i månaden medan kvinnorna får mer än 10 000 kronor mindre.  

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum