×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Granskade landsting klarar inte lagkrav

2011-05-16, Tidningenvision.se

Landstingen gör inte tillräckligt mycket för att förebygga diskriminering bland sina anställda. Det visar en granskning som Diskrimineringsombudsmannen gjort.

DO har granskat hur tio landsting bedriver sitt arbete för att förhindra diskriminering när det gäller kön, etnisk tillhörighet och religion. Landstingens lönekartläggningar ingår inte i granskningen.

Resultatet visar att landstingen oftast har en jämställdhetsplan men att det är sämre med det målinriktade arbetet som gäller etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning. En förklaring kan vara att arbetsgivarna har större vana av jämställdhetsarbete än av att arbeta förebyggande mot andra former av diskriminering.

– Vi konstaterar tyvärr att stora, offentliga arbetsgivare, som landstingen, i stora stycken inte förmår leva upp till lagens krav på aktiva åtgärder enligt diskrimineringslagen, säger Emelie Rennerfelt som ansvar för granskningen.

Det finns också bra exempel. Några landsting har till exempel utarbetat rutiner i form av check- eller punktlistor för hur man ska rekrytera utan att diskriminera.

Följande landsting granskas: Stockholm, Västra Götaland, Jönköping, Sörmland, Västerbotten, Halland, Västmanland, Dalarna, Jämtland och Blekinge.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum