×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fosterbarn i Mark får komma tillbaka

2011-05-18, Tidningenvision.se

De två syskonen som omplacerades 2009 får komma tillbaka till sin fosterfamilj. Det beslutade en oenig socialnämnd i Marks kommun. Fallet har väckt stor uppmärksamhet och flera politiker och tjänstemän har fått avgå efter hård kritik.

De två barnen placerades hos fosterföräldrar 2005 när den ena var ett år och den andra bara en månad gammal. 

Fyra år senare flyttades barnen plötsligt till ett jourhem, eftersom socialnämnden ansåg att fostermamman Eva hade samarbetsproblem. Sedan dess är barnen hos en annan fosterfamilj och Eva och hennes man har kämpat för att få dem tillbaka.

Socialnämndens beslut att hastigt flytta barnen har fått hård kritik från Socialstyrelsen och efter en utredning kom myndigheten fram till att även andra fall misskötts inom socialförvaltningen.

Efter ett fem timmar långt sammanträde på tisdagskvällen beslutade socialnämnden att barnen ska flyttas från familjehemmet, där de bott i över ett år, tillbaka till det ursprungliga fosterhemmet, rapporterar Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Åtta nämndemän röstade för förslaget att flytta tillbaka barnen medan fem röstade för att syskonen skulle stanna kvar.

Fallet med fosterbarnen har väckt stor uppmärksamhet i media och flera politiker och tjänstemän har fått avgå.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum