×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Församling slutar med grupphypnos

2011-05-02, Tidningenvision.se

Njurunda församling fick hård kritik för att man anordnade temakvällar med grupphypnos. Nu läggs verksamheten ned av arbetsmiljöskäl.

Under våren har församlingen i Njurunda fått hård kritik för sina ovanliga temakvällar kring grupphypnos och depression. Bland annat skrev biskopen Tuulikki Koivunen Bylund i ett pressmeddelande att depression är en allvarlig sjukdom och att kyrkan inte ska klampa in på sjukvårdens område. Även psykologer var kritiska till att församlingen anordnade temakvällar med grupphypnos.

Domkapitlet har gjort en utredning och beslutat att församlingar i Svenska kyrkan inte ska erbjuda grupphypnos. Dock konstaterar man att församlingen egentligen ägnat sig åt avslappning och gruppsamtal och att hypnos är en felaktig beskrivning av vad man har gjort.

Kyrkoherden Olof Lönneborg har ändå beslutat att stoppa temakvällarna, men inte för att de varit olämpliga utan av arbetsmiljöskäl.

”Som ansvarig för arbetsmiljön har jag inte förmåga att begränsa den misstro och det förakt som personal, frivillig­arbetare har utsatts för”, skriver han i ett pressmeddelande.

Han anser även att de som deltagit i avslappningsövningarna ska farit illa av all uppmärksamhet.

”Deltagarna har hotats med att vara utsatta för brottslig verksamhet och för kvacksalveri med risk för sin hälsa”, skriver han.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum