×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler gravida kan få rätt till ersättning

2011-05-18, Tidningenvision.se

Två domar i Högsta förvaltningsdomstolen öppnar för att fler gravida kan få ersättning om de måste sluta jobba före förlossningen.

Det är en förskollärare och en kvinna som säljer blommor till olika affärer som nu fått rätt mot Försäkringskassan. De båda kvinnorna har tidigare vägrats havandeskapspenning. I fallet med förskolläraren motiverade Försäkringskassan beslutet med att barnskötare på förskolor vanligtvis inte beviljas ersättning. För anställda i handelsyrken har det krävts att den anställda utför lyft på 20-30 kilo.

Men nu slår Högsta förvaltningsdomstolen fast att rätten till ersättning inte bara kan avgöras med hänvisning till vilken yrkeskategori en kvinna tillhör. I stället måste det göras en bedömning av omständigheterna i varje enskilt fall.

Den aktuella förskolläraren jobbar i en naturförskola, vilket innebär att en stor del av arbetet sker i en terräng som kan vara riskfylld om man är gravid. Säljaren bär ofta tunga vattenkannor,  jobbar i trånga utrymmen och har besvärliga arbetsställningar.  Enligt rätten skiljer sig hennas jobb så mycket från andra handelsyrken att jämförelser inte är relevanta.
 

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum