×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler arbetsskador inom vård och omsorg

2011-05-31, Tidningenvision.se

Den långsiktiga trenden går mot allt färre arbetsskador. Men inom vård, skola och omsorg ökar anmälningarna. Arbetsmiljöverket ska nu göra fler inspektioner på arbetsplatser i offentlig sektor.

Efter att ha minskat stadigt sedan 2003 ökade antalet anmälda arbetsskador i fjol. Enligt Arbetsmiljöverket kan ökningen förklaras dels av den kalla vintern som ledde till ovanligt många fallolyckor, dels av att konjunkturen vände med ökat tryck på industrin som följd.

Men antalet arbetsskador totalt är ändå lägre än för två år sedan. Arbetsmiljöverket tycker därför att det är för tidigt att prata om ett trendbrott, utan framhåller i arbetsskaderapporten för 2010 i stället den långsiktiga utvecklingen mot allt färre arbetsskador.

Men det finns orosmoln. Inom offentlig vård, skola och omsorg ökade anmälningarna om arbetsskador både under och efter krisen. Där gäller alltså inte mönstret att arbetsskadorna följer konjunkturen.

– Det är kvinnodominerade branscher som genomgått stora förändringar. Här finns flera samverkande faktorer som kan ligga bakom, både fysiska och psykosociala, säger Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg i en kommentar till undersökningen.

Totalt anmäldes i fjol 36 053 arbetsskador som ledde till sjukfrånvaro. Mer än en tredjedel av olyckorna, 13 239, skedde i offentlig verksamhet.

Mikael Sjöberg säger till Dagens Nyheter att Arbetsmiljöverket ska öka sina insatser och nästa år göra 1 000 fler inspektioner på offentliga arbetsplatser.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum