×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fängelsedömd kyrkochef sägs upp

2011-05-26, Tidningenvision.se

Den kanslichef i en församling i Stockholm som dömts till fängelse för grovt bedrägeri sägs upp. Revisorerna ska också undersöka om mannen har begått några oegentligheter i tjänsten.

Det var när kanslichefen 2009 hade ett sidouppdrag som konsult åt ett företag som han försökte föra över totalt 6 miljoner kronor till sitt eget konto.

Bedrägeriförsöket upptäcktes och tingsrätten slog fast att mannen avsiktligt försökte lura till sig pengarna. För två veckor sedan dömdes han till fängelse i tre år för försök till grovt bedrägeri.

Det ledde till att kanslichefen arbetsbefriades med lön. Men i förra veckan beslutade kyrkorådet att anställningen ska avslutas och att förhandlingar om det ska inledas snarast.

– I sådan befattning måste man ha omgivningens förtroende, har man inte det kan man helt enkelt inte vara kvar, säger kyrkoherden i församlingen.

Kyrkorådet beslutade också att revisorerna ska göra en granskning av kanslichefens arbete för att försäkra sig om att inga oegentligheter har begåtts i tjänsten.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum