×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facket ger råd till sommarjobbare

2011-05-02, Tidningenvision.se

TCO:s sommarjobbsexperten har öppnat. Från och med i dag kan studenter på högskolor och universitet ringa och mejla frågor om villkor på sommarjobbet.

Det är fjärde året som SKTF/ST Direkt svarar på frågor från sommarjobbande studenter.
Och antalet som vill ha råd från fackets experter har ökat för varje år. I fjol kom cirka 1 000 frågor, varav de flesta handlade om löneanspråk, vad skriftliga anställningsbevis ska innehålla, samt om rätten till semesterersättning och regler för raster.

–  En slutsats är att unga inte riktigt har koll på sina rättigheter. Där fyller vi en viktig funktion, säger Johan Bengtsson, projektledare på facketförändras.nu som står bakom satsningen.

Har du något allmänt råd till alla inför sommarjobbet?

– Att se till att få ett skriftligt anställningsbevis där det står hur mycket och när man ska jobba. Nyss pratade jag med en kille som blivit lovad jobb en hel sommar, men när han väl kom till arbetsplatsen visade det sig att företaget inte längre hade råd att anställa honom.

Telefonnumret till Sommarjobbsexperten är 020-1301112. Det går även att mejla via facketförändras.nu. Nytt för i år är att Sommarjobbsexperten lanserat en applikation för iphone där man dels kan få råd om hur man söker jobb, dels ställa frågor till fackets experter.
 
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum