×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

De vann kampen att få jobba ihop

2011-05-13, Tidningenvision.se

På Ryhovs sjukhus i Jönköping kommer hörselteknikerna att få fortsätta jobba i grupp med audionomerna. SKTF fick sjukhusledningen att backa från beslutet att splittra teamen på mottagningen.

–Det har varit en lång resa som tagit mycket energi. Men nu är vi lyckliga. Detta är klockrent, säger Stefan Gustafsson, hörseltekniker på Ryhovs sjukhus.

Ända sedan 1980-talet har teknikerna och audionomerna på Ryhov jobbat nära varandra i team. Men för fem år sedan beslutade sjukhusledningen att teknikerna skulle flyttas. Eftersom de formellt hörde till hjälpmedelscentralen skulle teknikerna placeras i deras nybyggda lokaler. Fel, ansåg personalen och bestämde sig för att ta strid.

–Vi jobbar i symbios med audionomerna. Vi har ungefär 30 besökare per dag som har problem med sina hörapparater, varav hälften också behöver hjälp av audionomer. Vårt mål är att det ska bli så korta väntetider som möjligt, men en flytt skulle innebära att patienterna måste gå mellan två olika ställen, säger Stefan Gustafsson.

Personalens argument bet inte på ledningen som även hävdade att de nuvarande lokalerna var för dåliga att jobba i, trots att de anställda var nöjda. Att de anställda backades upp av både brukare och andra avdelningar på sjukhuset fick inte heller någon effekt.

Till slut begärde SKTF tillsammans med Saco förhandling, nya skyddsronder och en ny analys av vilka konsekvenser en flytt skulle få.

–Den som hade gjorts var ensidig och påtalade bara saker som skulle vara positivt med en flytt, säger Britt-Marie Rosell, SKTFs vice avdelningsordförande i Landstinget Jönköping.

Nu har ledningen gått med på kraven och skrinlagt flyttplanerna.

–Vi lade större tyngd på patientperspektivet och betydelsen av ett nära arbete tillsammans med audionomerna. Det ledde till att vi ändrade beslutet, säger Mats Pettersson, biträdande sjukvårdsdirektör.

Stefan Gustafsson konstaterar att det har varit en lång kamp, men att det lönade sig att inte ge upp.

–Vi kunde driva det till en viss gräns men vi hade inte klarat det utan SKTF och Saco. Det har tagit fem år men nu är det precis som det ska vara, säger Stefan Gustafsson.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum