×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dåligt stöd till funktionshindrade

2011-05-04, Tidningenvision.se

Många kommuner bryter mot LSS och ger inte funktionshindrade det stöd de har rätt till. Det förekommer också fysiska övergrepp på gruppboenden, visar en granskning som Socialstyrelsen gjort.

LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, ska garantera att människor får den hjälp de behöver i sitt dagliga liv. Men det finns stora brister i hur lagen efterlevs, skriver Socialstyrelsens överdirektör Håkan Ceder och Per-Anders Sunesson, chef för tillsynsavdelningen, i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Beslut om insatser till funktionshindrade ska enligt lagen verkställas omedelbart. Men enligt en granskning som Socialstyrelsen gjort finns kommuner som förhalar besluten för att slippa betala straffavgifter, och många människor tvingas vänta orimligt länge på att få den hjälp de har rätt till.

Granskningen som omfattar 70 LSS-boenden visar också att det förekommer allvarliga övergrepp. Socialstyrelsen skriver bland annat om en man som hölls bakbunden hela dygnet för att inte skada sig själv och om en autistisk pojke som låstes in i ett bås.

Att det används tvång beror ofta på att det finns för lite personal, konstaterar Socialstyrelsen. Men det behövs också högre kompetens hos personalen. Kunskaperna om både funktionsnedsättningar och bemötande måste bli bättre både hos chefer och personal på boendena, anser Socialstyrelsen, som nu ska ta fram nationella kompetenskrav för personal som arbetar inom LSS.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum