×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig koll på privata förskolor

2011-05-11, Tidningenvision.se

Många kommuner har dålig koll på de privata förskolorna. Det kan innebära att missförhållanden inte upptäcks i tid.

Det är kommunerna som ger tillstånd och bidrag till privata förskolor. Det är också kommunerna som ska se till att förskolorna håller den kvalitet som krävs för att få bidrag. Men en granskning som Skolinspektionen har gjort, visar alltså att kommunernas tillsyn av privata förskolor är dålig.

– Många kommuner vet för lite om hur barnen på fristående förskolor har det, säger Martin Eksath, utredare på Skolinspektionen, i ett pressmeddelande.

Var femte kommun gör ingen regelbunden tillsyn alls. Och många av dem som gör det bedömer enbart saker som ekonomi och antal barn, men missar att ta reda på om förskolorna följer läroplanen och om de utgår från barnens olika behov och intressen.

Risken med dålig tillsyn är att kommunerna inte får reda på missförhållanden i tid.
Skolinspektionens granskning visar dock att det även finns kommuner som sköter sig. Helsingborg, Vellinge, Bräcke, Eskilstuna och Östersund är de goda exemplen.

I Sverige finns 2 600 privata förskolor, och där går cirka 88 000 barn.
 
 
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum