×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Chef slutar efter konflikt om ansvar

2011-05-05, Tidningenvision.se

Efter en konflikt med sin chef har en avdelningschef i Lilla Edet kommun sagt upp sig. SKTFs ombud är kritisk till att varken kommunchefen eller personalchefen har försökt att lösa problemet.

Bakgrunden till konflikten mellan avdelningschefen och chefen för samhällsbyggnadsförvaltningen är att den senare har plockat bort ansvaret för vissa arbetsuppgifter över huvudet på avdelningschefen, och underminerat dennes roll.

–Det är oerhört allvarligt. De borde finnas en plan för arbetsuppgifter som följs, annars drabbas vi ute i verksamheten. I det här läget borde kommunchefen och personalchefen ha agerat snabbt. Det ingår ju i deras arbetsuppgifter, säger SKTFs fackliga ombud, Roger Jansson.

Han berättar att avdelningschefen kände sig trakasserad av sin chef. Och i fredags sa avdelningschefen upp sig.

–Det ska inte behöva hända. Personalchefen och kommunchefen borde leva upp till den policy som undertecknades så sent som 1 april. Där står hur det ska gå till i organisationen och hur man ska bete sig, säger Roger Jansson.

I morgon, fredag, ska Roger Jansson och en facklig representant från Kommunal träffa kommunchefen och personalchefen.

– Det ska bli intressant att se vad de har att säga. Men det är ju egentligen försent i det här fallet.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum