×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brister i it-system sinkar läkarsekreterare

2011-05-27, Tidningenvision.se

När Ystads lasarett började räkna varenda tangenttryckning för att mäta hur effektivt de medicinska sekreterarna arbetade blev reaktionerna starka. Nu visar en rapport att det var det dåliga it-systemet som sinkade journalskrivandet.

Sjukhusledningens grepp att räkna alla tangenttryckningar för att se hur effektiva de medicinska sekreterarna är när de skrev diktat väckte stor uppmärksamhet och ilska. Flera anställda kände sig kränkta, övervakade och stressade av kontrollen. Deras arbetstakt skulle dessutom jämföras med läkarsekreterare på konsultföretaget som gjorde mätningarna.

Arbetsgivarens motivering till mätningarna var att journalskrivandet tog dubbelt så lång tid efter att sjukhuset infört ett nytt journalsystem.

Nu är mätningarna och en rapport från konsultföretaget klara. Resultaten visar att det inte är läkarsekreterarnas fel att journalskrivandet tar lång tid. Rapporten visar också att de medicinska sekreterarna på lasarettet jobbar lika effektivt som de anställda på konsultföretaget.

–Rapporten säger att med de förutsättningar sekreterarna har i dag kan de inte göra ett bättre arbete. Vi har många systemfel i vår organisation som drabbar dokumentationen och registreringen. Kan vi rätta till alla felen kommer våra sekreterare att kunna jobba lika effektivt som de gjorde innan vi bytte journalsystem, säger sjukhuschefen Matz Widerström.

Så att journalskrivandet gått långsammare är alltså inte de medicinska sekreterarnas fel?

–Nej, det är systemets fel och det tycker jag är jätteviktigt för sekreterarna att veta.

Vad ska ni göra nu?

–Nu ska vi gå igenom rapporten med facket och försöka beta av de saker som vi kan förbättra. Sen får vi mäta och utvärdera igen, säger Matz Widerström.

SKTFs huvudskyddsombud Annette Tufvesson är inte förvånad över resultatet i rapporten.

–Detta visste vi hela tiden. Hade de frågat de medicinska sekreterarna innan hade de kunna berätta. Met känns ändå skönt att de har kommit fram till att det finns stora brister. Att systemen inte pratar med varandra och att personalen tvingas göra massor av dubbelarbete. Nu hoppas jag att Region Skåne utvecklar systemen, säger hon.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum