×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Besparingar på 175 miljoner i Blekinge

2011-05-31, Tidningenvision.se

Nedläggningar av ett ungdomspsykiatriskt team och en folktandvårdsklinik. Det är några av åtgärderna som ska få ekonomin på fötter igen i Landstinget Blekinge.

Ekonomin i Landstinget i Blekinge har varit bekymmersam under en längre tid och det har stått klart att stora nedskärningar står för dörren.

Nu har politikerna presenterat flera detaljer kring nedskärningarna som ska få ekonomin i balans. Alla verksamheter berörs, bland nedskärningar som inte tidigare varit kända finns tio vårdplatser som ska bort inom äldrepsykiatrin.

Det ungdomspsykiatriska teamet Skarven ska också bort och ersätts med ett mobilt team, och folktandvårdskliniken i Mörrum läggs ned.

Sammanlagt rör det som om besparingar på 175 miljoner kronor. Till Sveriges Radio Blekinge säger landstingsrådet Kalle Sandström (S) att det kommer att räcka för att få budgeten i balans till årsskiftet.

– Det är den bedömning som har gjorts med de åtgärderna som görs. Men det är viktigt att säga att vi inte är igenom den akuta ekonomiska krisen, säger han.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum