×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bäst tillgänglighet i Kristianstad

2011-05-23, Tidningenvision.se

Två av tre kommuner saknar mål om tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Det visar en undersökning där Kristianstad hamnar i topp och Arjeplog i botten.

Vård- och omsorgsföretaget Humana har gjort Tillgänglighetsbarometern 2011 där man undersöker tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning i 189 kommuner.

Kommunerna har bland annat fått svara hur tillgängligheten ser ut på skolor, idrottsanläggningar och lekplatser och hur de arbetar med tillgänglighet i styrande dokument och i upphandlingar. Till om man ställer krav vid upphandlingar på att kollektivtrafiken ska vara tillgänglig för personer som sitter i rullstol.

Granskningen visar att fyra av fem kommuner har öronmärkta pengar till anpassningar för personer med funktionsnedsättning. Men samtidigt saknar två av tre kommuner mål för hur man ska öka tillgängligheten.

Högst betyg får Kristianstad följd av Osby och Kalmar. Arjeplog och Mullsjö kommer på sista plats.

Läs hela Tillgänglighetsbarometern på Humanas webbplats.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum