×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bakläxa för krav på djurskydd

2011-05-05, Tidningenvision.se

Sigtuna kommun måste göra om en upphandling av livsmedel. Förvaltningsdomstolen slår fast att kommunens krav på djurskydd var för stränga.

Sigtunas upphandling gjordes i höstas och överklagades av Servera. Matgrossisten ansåg att flera av de villkor som ställdes på leverantörerna var konkurrensbegränsande och olagliga.

Domstolen ger Servera rätt på tre punkter: Kommunens krav när det gäller transporttider av djur till slakt, användningen av antibiotika, samt slaktmetoder. Bland annat krävde kommunen att djur som ska slaktas fick transporteras max åtta timmar under dagtid, vilket enligt domstolen strider mot Lagen om offentlig upphandling.

Sigtuna kommun har redan bestämt sig för att överklaga domen.

– Om vi inte får rätt i högre instans kräver vi en lagändring. För oss i kommunledningen är det en självklarhet att vi som kund ska kunna ställa hårda och tydliga krav när det gäller djurens levnadsvillkor, transporter och slaktsituation, säger kommunalrådet Anders Johansson (S) i ett pressmeddelande.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum