×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Almega vill ha ny omställningsförsäkring

2011-05-09, Tidningenvision.se

Slå ihop sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen. Förslaget kommer från Almega, som också vill skrota Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen och bilda en ny omställningsmyndighet.

En parlamentarisk utredning ledd av Irene Wennemo arbetar sedan våren 2010 med att se över de allmänna försäkringarna vid sjukdom och arbetslöshet.

I en debattartikel i Dagens Nyheter ger sig nu Almega, arbetsgivarorganisationen för tjänstesektorn, in i diskussionen om hur framtidens försäkringar ska se ut.

Organisationen anser att dagens socialförsäkringssystem – med en sjukförsäkring som omfattar alla och en frivilig arbetslöshetsförsäkring – leder till att den omställning som gör att människor kommer tillbaka till arbetslivet hamnar i skymundan. Därför, menar Almega, bör en obligatorisk omställningsförsäkring vara det övergripande målet för utredningen, som ska presentera sitt slutförslag i maj 2013.

Som en logisk konsekvens av sina idéer argumenterar Almega också för att Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen slås samman till en omställningsmyndighet.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum