×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Upphandlingar skapar debatt i Dalarna

2011-06-15, Tidningenvision.se

Sex dalakommuner ska börja upphandla tillsammans. Den nya organisationen ska spara pengar och hjälpa de mindre kommunerna med juridiken. Men alla är inte positiva till samarbetet.

Det är Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika, Smedjebacken och Säter som ska starta den nya upphandlingsorganisationen tillsammans.

Enligt kartläggningar som gjorts saknar flera kommuner juristkompetens. Föråldrade policydokument och dåligt IT-stöd kan också vara problem.

-Självklart handlar det om vilja att spara pengar genom bättre affärer. Dessutom är kompetensförsörjningen viktig för i synnerhet de mindre kommunerna, säger Monica Rönnlund, vd på Falun Borlänge Regionen, till Upphandling24.

Hur den nya organisationen kommer att påverka den personal som sysslar med upphandling är oklart. I dag är det stora skillnader på hur det sköts i de olika kommunerna. Borlänge och Falun har centrala upphandlingsenheter med tre fyra medarbetare vardera. De mindre kommunerna har deltidstjänster som dessutom kan vara uppdelade på flera personer. Totalt berörs ett tjugotal anställda.

Det är inte alla som är positiva till samarbetet. Kommunerna har tidigare gjort en gemensam upphandling av livsmedel, där stora grossister vann merparten av livsmedelsleveranserna, trots att förhoppningarna var att få in fler lokala producenter. Flera politiker kritiserade därför samarbetet och två lokala företag har överklagat upphandlingen.  

-Jag tror inte att upphandlingarnas storlek är kärnproblemet för de mindre företagen, utan det är snarare hur upphandlingarna utformas och det ska vi bli bättre på, säger Monica Rönnlund till Upphandling24.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum