×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svekdebatt efter hot om varsel i Dalarna

2011-06-13, Tidningenvision.se

Fritidskonsulenter i Landstinget Dalarna riskerar att varslas. SKTF-avdelningen är kritisk och tycker att ledningen har svikit sitt löfte.

– Landstingsrådet Ingalill Persson (S) har i flera omgångar sagt att det blir besparingar, men inga varsel. Det är helt enkelt inte trovärdigt, säger Yvonne Bönfors, vice ordförande i SKTF-avdelningen.

I dag finns sex fast anställda fritidskonsulenter inom landstingets habilitering. Som en del i ett sparpaket ska 2,5 fritidskonsulenttjänster tas bort och personalen riskerar att varslas.

De anställda som förlorar sin tjänst kommer att placeras i en övertalighetsgrupp.

– Men det kommer inte att bli lätt att omplacera fritidskonsulenterna. Det finns inga jobb på andra ställen inom landstinget, säger Yvonne Bönfors.

SKTF anser att samtliga fritidskonsulenter behövs och befarar att neddragningarna kommer innebära försämringar för både personal och brukare.

Landstingsrådet Ingalill Persson anser dock inte att hon har svikit något löfte. Till Dalarnas tidning påpekar hon att hon tidigare sagt att ”så långt möjligt är ska fast personal värnas”.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum