×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stimulansbidrag gav mer personal

2011-06-22, Tidningenvision.se

De statliga stimulansbidragen för att höja kvaliteten i äldreomsorgen gav omkring 1 600 extra jobb och bidrog till höjd kompetens för stora personalgrupper. Det visar en utvärdering från Socialstyrelsen.

Mellan 2007 och 2010 betalade Socialstyrelsen ut omkring 4,6 miljarder kronor i för att höja kvaliteten inom äldreomsorgen. Bland de prioriterade områdena fanns bland andra rehabilitering, socialt innehåll, demensvård, läkartillgång samt kost och nutrition.

Socialstyrelsens redovisning för 2010 visar att stimulansbidragen bland annat har använts till nästan 1 600 tillsvidare- och visstidsanställdaningar av vårdbiträden, undersköterskor, projektledare, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och sjuksköterskor.

Dessutom har stora grupper inom både kommunerna och landstingen fått utbildning i bland annat demenskunskap, fallprevention, strokevård och rehabiliterande förhållningssätt.

Kommunerna har också använt pengarna till andra insatser, till exempel kartläggningar och inventeringar, inrättande av rehabiliterings- och demensteam samt utveckling av det sociala innehållet inom äldrevården, läkemedelsgenomgångar, hembesök och andra förebyggande insatser.

Hela rapporten finns att läsa på Socialstyrelsens hemsida.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum