×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sommarjobbare utan kollektivavtal

2011-06-08, Tidningenvision.se

På Stockholms stads webbplats får företag som erbjuder sommarjobb till ungdomar annonsera. Men sju av de nio företagen saknar kollektivavtal. Det kan innebära lägre lön och sämre försäkringar enligt LO.

­– Jag tycker det är skrämmande eftersom många unga som kommer ut på arbetsplatserna då inte har något skydd, säger Sandra Viktor, ungdomssekreterare på LO till Svenska Dagbladet.

På Stockholms stads webbsida sommarjobbstockholm.se kan privata företag publicera jobbannonser som vänder sig till ungdomar som söker sommarjobb. En genomgång som SVD har gjort visar att sju av de nio företagen som annonserar saknar kollektivavtal.

De företag som har kollektivavtal omfattas bland annat av försäkringar som bland annat rör arbetsskador och pensioner. Något som inte garanterat finns i andra företag.

Utan kollektivtal finns det inte heller någon lägre gräns för lön.

– Saknas kollektivavtal är det godtyckligt upp till arbetsgivaren att sätta en lön som den tycker ungdomen är värd. Och det är ju inte alltid så lätt att hävda sig när man är ung, säger Sandra Viktor till SVD.

Arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M) säger att Stockholms stad inte kontrollerar vad företagen som annonserar har för försäkringar och andra villkor.

– Det är inget lagkrav på att man ska ha kollektivavtal. Det viktiga är att man har rimliga villkor för de anställda och där ger vi råd på hemsidan kring vilka krav man ska ställa på arbetsgivaren, säger hon till SVD.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum