×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Små lönelyft för socialsekreterare i fjol

2011-06-15, Tidningenvision.se

Socialsekreterare var en av de yrkesgrupper som hade sämst löneutveckling under förra året. Bättre gick det för informationshandläggarna.

Lönestatistiken för samtliga anställda inom kommuner och landsting visar bland annat att en socialsekreterare i snitt tjänade 26 200 kronor i månaden under 2010. Det är 350 kronor mer än året innan, och en ökning med bara 1,4 procent. Det betyder att socialsekreterarna fick en av de allra minsta lönehöjningarna bland yrkesgrupper inom kommuner och landsting.

– Usch, det var inte kul, men inte heller förvånande, säger Maria Liv, socialsekreterare i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning och en av initiativtagarna till Nu bryter vi tystnaden, ett opinionsnätverk för socialarbetare i Stockholms stad med syfte att förbättra arbetsförhållandena.

Maria Liv tvivlar på värdet som arbetsgivarna sätter på yrket, eftersom löneutvecklingen är så pass liten och för att procentsatsen i löneavtalet har tolkats som tak i stället för golv.

– Samtidigt är vi som yrkesgrupp i regel ganska tyst och ifrågasätter kanske även våra löner för lite, och det är i så fall ett problem.

Kan inte den knappa löneökningen bero på att många äldre med högre löner har slutat, samtidigt som nyutexaminerade fått jobb med lägre lön?

– Nej, jag tror att det helt enkelt beror på att löneutvecklingen är dålig. Det är känt inom socionom­yrken att det bästa sättet att höja sin lön är att byta arbetsplats ofta.

Några andra yrkesgrupper inom kommuner och landsting som inte heller fick så stort påslag förra året var biståndsbedömare, IT-tekniker och läkarsekreterare. De flesta övriga yrkesgrupper som SKTF-tidningen har tittat på fick en löneökning på mellan 2 och 3 procent 2010. Bäst gick det för informationshandläggarna, som höjde lönerna med i snitt 3,3 procent.

En lista över löneutvecklingen för att antal yrken hittar du i länken här intill. 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum