×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sena begravningar skylls på läkare

2011-06-27, Tidningenvision.se

Det tar lång tid mellan dödsfall och begravning, och det är läkarnas fel. Det hävdar flera branschorganisationer, som kräver att Socialstyrelsen ser över situationen.

När någon dör ska läkare utfärda och skicka dödsbevis till Skatteverket. Först då kan Skatteverket skriva det intyg som krävs för kremering och gravsättning. Men läkarna dröjer ofta med dödsbeviset, enligt flera branschorganisationer.

– Det är ju inte bra om kroppar ligger kvar och ruttnar, men framför allt påverkas de anhöriga negativt om en gravsättning eller kremering måste skjutas upp, säger Jan Olov Andersson, vd för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund, till TT.

Han säger också att det går åt mycket tid för kyrkogårdshuvudmän och begravningsentreprenörer att jaga läkarna för att förmå dem att utfärda dödsbevisen.

I ett brev till Socialstyrelsen kräver nu Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund tillsammans med föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, föreningen Sveriges krematoriepersonal, Svenska kyrkans arbetsgivareorganisation och Sveriges begravningsbyråers förbund att myndigheten ser över läkarnas hantering av dödsbevis, uppger TT.

Heidi Stensmyren, förste vice ordförande för Sveriges Läkarförbund, säger till nyhetsbyrån, att dröjsmålen med att utfärda dödsbevis kan bero på att läkarna har mycket pappersarbete och att de prioriterar intyg av olika slag till akut sjuka.
 
 
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum