×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Riksdagsmajoritet vill riva upp Lavallag

2011-06-08, Tidningenvision.se

Lavallagen ska rivas upp och utredas igen. Det anser en majoritet av ledamöterna i riksdagens arbetsmarknadsutskott.

Lavallagen infördes efter den uppmärksammade Lavaldomen. Ett lettiskt skolbygge i Vaxholm sattes 2004 i blockad eftersom fackförbundet Byggnads ansåg att företaget dumpade lönerna. EU:s domstol kom senare fram till att stridsåtgärden var olaglig eftersom den stred mot den fria rörligheten.

En utredning tillsattes och i fjol sjösattes en ny lag, Lex Laval, som reglerar vad som gäller när utländska företag tillfälligt verkar i Sverige.

Den rödgröna oppositionen har kritiserat regeringen och hävdat att regeringen gått längre och inskränkt den fackliga förhandlingsrätten mer än EU krävde. I går fick de med sig Sverigedemokraterna på kravet att riva upp och utreda Lex Laval igen.

­– Vi Socialdemokrater är mycket kritiska till att regeringen passade på att göra inskränkningar i den svenska konflikträtten när Lex Laval infördes i Sverige. Det finns stora risker för att arbetstagare utnyttjas och att oseriösa företag kan konkurrera genom att dumpa löner och villkor, säger Ylva Johansson, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Socialdemokraterna, i ett pressmeddelande.
 

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum