×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Olika kostnader för skolmat i kommunerna

2011-06-21, Tidningenvision.se

Hur mycket skolmaten kostar beror på i vilken kommun du bor. Och skillnaderna är stora, enligt en sammanställning från Skolmatens vänner.

Sammanställningen, som bygger på uppgifter från Statistiska centralbyrån, visar att skolmaten kostade 5 320 kronor per elev i snitt 2010. Det är en ökning med 2,3 procent jämfört med året innan. Men hur mycket varje kommun lägger på skolmaten skiljer sig stort. Vilhelmina satsade förra året 9 780 kronor per elev, medan man i Linköping bara betalade drygt en tredjedel, 3 420 kronor.

Från den 1 juli kräver en ny lag att skollunchen är näringsriktig. Målet är också att minst 25 procent av den är ekologisk, enligt Skolmatens vänner.

– Politikerna ställer allt tydligare krav på skolmaten. Det är bra, men nu måste även pengarna fram, säger Annika Unt Widell vid Skolmatens vänner i ett pressmeddelande.

40 procent av måltidskostnaderna består av livsmedel, resten är kostnader för personal och transporter.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum