×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ofta luddiga regler för beredskap

2011-06-16, Tidningenvision.se

Växjö kommun är inte ensam­ om att ha oklara regler för vad som är beredskap. SKTF och arbetsgivarna ska nu gemensamt granska hur kommunerna sköter beredskapen.

Enligt Kurt Blomqvist, ombudsman på SKTFs enhet för löner och arbetsvillkor, kan det finnas fler kommuner som har otydliga regler för beredskap.

– Vi försöker tillsammans med arbetsgivarna ta reda på hur det ser ut, vi vet inte riktigt det. Vi undrar till exempel hur vanligt det är att arbetsgivaren anser att beredskapen ingår i chefens tjänst och att det därför inte finns någon ordning och struktur, säger han.

En sak som oroar SKTF är att kommunerna utnyttjar beredskap för mycket. I stället för att ha tillräckligt mycket personal i tjänst ligger man hela tiden på gränsen och låter någon stå i beredskap.

– Då blir belastningen så tung och utryckningarna så många att det egentligen är fråga om arbetstid i stället för beredskap.

Kurt Blomqvist säger att Växjös agerande att inte ha någon beredskap kan röra sig om ett avtalsbrott.

– Man kan i alla fall fråga sig om det här sköts enligt avtalets intentioner och det är definitivt klart att man inte kan ha beredskap jämt, säger han.

SKTFs och Sveriges Kommuner och Landstings genomgång av beredskapen måste vara klar till i höst då förhandlingarna om det nya centrala avtalet drar i gång. Visar det sig att det finns stora brister kan det leda till att SKTF kräver hårdare och tydligare formuleringar om beredskap i det nya centrala avtalet som ska vara klart om ett år.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum