×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Offentlig åsikt om Mark-barnen får kritik

2011-06-28, Tidningenvision.se

Socialnämndens vice ordförande i Marks kommun gick med i en Facebook-grupp som tar ställning i ett uppmärksammat fosterbarnsfall. Hon kritiseras nu av Socialstyrelsen.

Det var hösten 2009 som två små barn utan förvarning flyttades från sin fosterfamilj som de hade bott hos nästan hela livet. Kommunen fick hård kritik från Socialstyrelsen, media och allmänhet. I maj i år beslutade en oenig socialnämnd att barnen skulle få komma tillbaka. Men i förra veckan revs det beslutet upp av förvaltningsrätten, som menade att barnen skulle skadas av ytterligare en separation.

En Facebook-grupp, som verkar för att kommunen inte ska överklaga förvaltningsdomstolens beslut bildades, och socialnämndens vice ordförande, Anita Lomander gick med, uppger Sveriges Radio Sjuhärad. Hon har diskuterat fallet öppet och tydligt tagit ställning för att barnen ska stanna där de befinner sig.

Nu får hon kritik av Socialstyrelsen.

– Man ska INTE diskutera enskilda ärenden på Facebook om man är ledamot. Det borde vara en självklarhet, säger Elisabeth Svedberg på Socialstyrelsen till radion.

Även socialnämnden tar avstånd från Anita Lomanders beteende. Själv är hon ångerfull och har gått ur gruppen.

– Jag förstår nu att det var väldigt dumt.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum