×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nya löneavtal för 1 500 SKTF-medlemmar

2011-06-23, Tidningenvision.se

SKTF har tecknat två nya löneavtal för medlemmar som är anställda på privata läkarmottagningar och inom företagshälsovård. Lönerna ska sättas lokalt men medlemmar som inte är nöjda kan få hjälp av SKTF centralt.

De nya avtalen mellan SKTF och Vårdföretagarna har en ny konstruktion som även anställda på behandlingshem fått tidigare i år.

Alla anställda har rätt till ett årligt lönesamtal där chef och anställd pratar om arbetsinsatsen utifrån de lönekriterier man kommit överens om på arbetsplatsen.

Är den anställda inte nöjd med lönebudet ska man säga det till chefen som då måste vänta i tre veckor med att fastställa lönen.

Den anställda kan då också kontakta SKTF och få hjälp, så kallad central konsultation. I dessa fall kontaktar SKTF arbetsgivaren och kollar att avtalet verkligen följs.

Löneavtalet har ingen garanterad nivå på hur stora löneökningarna ska bli. Men om löneprocessen inte fungerat på arbetsplatsen kan det bli en centralt fastställd löneökning på sammanlagt 3,5 procent för 2010 och 2011.

Andra nyheter i avtalet är att föräldrapenningsersättningen som höjer föräldrapenningen från 80 till 90 procent av lönen, förlängs från tre till fem månader. Dessutom höjs OB- och jourersättningen.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum