×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Neddragningar gav sämre arbetsmiljö

2011-06-01, Tidningenvision.se

Landstinget Västernorrland har nu analyserat följderna av de stora neddragningarna på Örnsköldsviks sjukhus där nära 30 procent av personalen tvingades sluta. Ekonomin är i balans men arbetsmiljön har blivit sämre.

Våren 2008 beslutade Landstinget Västernorrland om stora neddragningar på Örnsköldsviks sjukhus på grund av den dåliga ekonomin. Nästan var tredje anställd, cirka 300 personer, fick sluta.

Nu har landstinget analyserat följderna av de drastiska neddragningarna. Sjukhuset gick plus 2010 och budgeten för 2011 är i balans. Men patientsäkerheten och arbetsmiljön har försämrats och förtroendet för sjukhusledningen har minskat, rapporterar Sveriges Radio Västernorrland.

–Att ta bort 29 procent av medarbetarna betyder naturligtvis försämringar i arbetsvillkoren för de som är kvar, säger sjukhusdirektören Monika Johansson.

En del av analysen består av gruppintervjuer med anställda på sjukhuset.

–Det har blivit väldigt trötta och modfällda. De har en stor sorg över att ha tappat många medarbetare, säger Kristin Larsson som ansvarar för en del av utvärderingen.

SKTF har gjort en egen undersökning av nedskärningarnas konsekvenser för medlemmar på sjukhuset.  De tyckte också att arbetsmiljön blivit sämre och svarade bland annat att det är alldeles för mycket stress och för lite folk, att de mår dåligt och de inte hinner med jobbet.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum