×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Misshandlade kvinnor får stöd utan effekt

2011-06-30, Tidningenvision.se

Socialtjänstens insatser till kvinnor som har misshandlats har ingen effekt. Det visar en studie från Socialstyrelsen.

Socialstyrelsen har jämfört den psykiska ohälsan hos misshandlade kvinnor som har fått del av socialtjänstens eller kvinnojourers insatser med misshandlade kvinnor som inte har fått något samhällsstöd alls.

Studien pågick i ett år, och resultatet visar att skillnaderna mellan de båda grupperna var – inga.  Oavsett om kvinnorna hade fått stöd eller inte mådde kvinnorna bättre psykiskt efter ett år.

– Insatserna har alltså inte haft någon effekt alls. Man skulle egentligen kunna säga att tiden läker alla sår, säger Knut Sundell, enhetschef på Socialstyrelsen.

Han tycker dock inte att insatserna är bortkastade.

– Nej, jag vill inte gå så långt, men resultatet pekar på ett stort utvecklingsbehov.

Knut Sandell har inget färdigt förslag på hur insatserna bör se ut i stället, men menar att de behöver anpassas mer för varje individ.

– Det finns inte en behandlingsmetod som passar alla.

Socialstyrelsen rapporterar också att de flesta öppenvårdsverksamheter inte kan visa hur pengarna används. Bara var sjunde kan säga vilka stödinsatser som har gjorts och hur många som fått ta del av dem, något som Kurt Sundell ser allvarligt på.

– Det är ju skattefinansierad verksamhet och det är inte acceptabelt att så få kan redovisa hur pengarna används.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum