×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Missbruksvården fungerar dåligt

2011-06-07, Tidningenvision.se

Missbruks- och beroendevården fungerar dåligt i många av landets kommuner och landsting. Det visar en granskning gjord av Socialstyrelsen.

Missbruks- och beroendevården inom socialtjänsten och hälso- och sjukvården har granskats vid 670 verksamheter. Och kvaliteten brister på många håll.

Enligt granskningen saknar flera av kommunernas socialtjänster tillräcklig handläggning och dokumentation av utredningar, och vårdplaner finns sällan med som underlag vid placeringar på hem för vård eller boende, HVB. Dessutom har hälften av HVB-hemmen inga behandlingsplaner för inskrivna och ännu färre skriver journaler, trots socialtjänstlagens krav.

– I kommuner med få invånare finns exempel där strukturerad öppenvård saknas helt, säger Socialstyrelsens inspektör, Gunnel Hedman Wallin, i ett pressmeddelande.

Även flera av landstingens hälso- och sjukvårdsverksamheter har dålig missbruks- och beroendevård. Enligt Socialstyrelsens rapport behöver landstingen förbättra kvalitetsarbetet när det gäller dokumentation, anmälningsskyldighet, egenkontroll, uppföljning och införande av nya metoder.

– Målet i hälso- och sjukvårdslagen om en god hälsa och vård på lika villkor uppfylls inte för hela befolkningen, säger Gunnel Hedman Wallin.

En statlig utredning, som SKTF-tidningen tidigare har skrivit om, föreslog i april att landstingssjukvården ska ha huvudansvaret för all behandling av missbrukare.

Läs mer på Socialstyrelsens webbplats:
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum