×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Många stannar hemma på semestern

2011-06-22, Tidningenvision.se

Var tredje arbetare och var sjätte tjänsteman gjorde ingen semesterresa och hade inte tillgång till ett fritidshus förra året.

Skillnaden mellan tjänstemän och arbetare är stor när det gäller möjligheten att fira semestern någon annanstans än hemma.

En rapport från LO om svenskars semestervanor visar att cirka 15 procent av tjänstemännen varken åkte på semesterresa eller hade tillgång till något fritidshus 2010. Bland arbetarna var alltså dubbelt så många i samma situation.

– Att klassamhället alltjämt är så tydligt i dagens Sverige är helt orimligt. Det är inte acceptabelt att arbetare med de tyngsta, stressigaste och farligaste jobben inte har möjlighet att resa bort på semestern, säger LOs ordförande, Wanja Lundby-Wedin i ett pressmeddelande.

Det är framför allt kvinnor, både bland tjänstemän och bland arbetare, som har stannat hemma på sina semestrar. Enligt LO kan det bero på att kvinnor tjänar mindre än män i snitt, och därför inte har råd att åka bort.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum