×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mager vinst för lång utbildning

2011-06-08, Tidningenvision.se

Utbildning betalar sig bra för läkare men inte för socionomer och bibliotekarier. Det visar en Saco-studie som jämfört livslönen för högskoleutbildade i olika yrken.

I studien har Saco jämfört inkomsterna under en hel karriär för 36 olika akademiska yrken och tagit hänsyn till inkomstbortfall under studietiden och kostnanden för studielån. Resultatet visar på stora skillnader när det gäller hur bra utbildningen lönar sig rent ekonomiskt. Mest lönsamt är det att utbilda sig till läkare, jurist, ekonom eller civilingenjör. De yrkesgrupperna har en livslön som ligger cirka 50 procent högre än gymnasieutbildade.

Däremot lönar det sig inte ekonomiskt att utbilda sig till lärare, bibliotekarie, arbetsterapeut eller socionom, vars livslöner enligt beräkningen är lägre eller ungefär lika stora som för gymnasieutbildade. Även högskoleutbildningen i social omsorg är privatekonomiskt olönsam enligt Saco:s uträkning.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum