×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kyrkan i Visby polisanmäls

2011-06-20, Tidningenvision.se

Kyrkostyrelsen vill att polisen utreder om domkyrkoförsamlingen i Visby begått något brott när man ansökte om pengar till underhåll av kyrkor.

I fjol fick Visby stift 62 miljoner kronor i kyrkoantvikvarisk ersättning. I år ströp kyrkostyrelsen anslaget och beviljade bara 400 000 kronor.

Orsaken var att man efter en granskning fann allvarliga brister i hur domkyrkoförsamlingen handlagt ersättningen för underhåll och skydd av kyrkorna, skriver helagotland.se. Ett fall gäller 1,3 miljoner kronor för en förstudie till ett museum, pengar som församlingen kvitterade ut trots att förstudien inte var gjord. De pengarna betalades tillbaka 2009, men kyrkostyrelsens granskning visade sådana brister i hur Visby stift handlagt de kyrkoantivariska bidragen att man nu tänker överlämna ärendet till polisen.

Sven-Bernhard Fasth, biskop i Visby stift, välkomnar beslutet.

– Vi tänker inte sopa något under mattan. Det har förekommit slarv och en del rundande av hörn. Det är helt klart, och vem som har ansvar för det ska vi ta reda på, säger han till helagotland.se.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum