×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kvinnor begär lägre ingångslön än män

2011-06-20, Tidningenvision.se

Kvinnliga studenter förväntar sig ofta en lägre lön än sina manliga kurskamrater. Men de som pluggar tekniska utbildningar lägger ribban högre än de som läser ekonomi.

En nyutexaminerad manlig ekonom kräver i genomsnitt 28 454 kronor när de ska förhandla lön på sitt första jobb. En kvinnlig ekonom kräver i drygt 2 300 kronor mindre vid samma tillfälle. Det visar undersökningen Företagsbarometern som företaget Universum gjort, skriver Dagens Industri.

Tittar man på de som pluggar till civilingenjör är gapet mellan kvinnorna och männen mindre, drygt 1 220 kronor.

Undersökningen, som omfattar nästan 14 000 studenter på svenska universitet och högskolor, visar också att könsroller spelar in när det gäller yrkesval och val av arbetsgivare. För männen är det viktigare att få ledande positioner på storföretag.

– Männen har starkare fokus på pengarna, och jag tror att bland just ekonomer kan det utkristallisera sig ännu mer. De vill i högre utsträckning jobba på investmentbanker och storbanker med finansiering och kapitalförvaltning, medan många kvinnor söker sig till redovisning och revision där lönerna inte är lika höga, säger Daniel Wägerth, expert på arbetsgivarimage på Universum, till DI.
 

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum