×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Korruptionen ska kartläggas

2011-06-17, Tidningenvision.se

Hur utbredd är korruptionen inom kommuner och landsting? Den frågan vill regeringen ha svar på och nu ska saken utredas.

Det är Statskontoret som har fått i uppdrag att kartlägga korruptionen i kommuner och landsting samt i kommun- och landstingsägda företag, enligt Dagens Nyheter.

– Vi måste ha nolltolerans mot korruption, säger finansmarknadsminister Peter Norman (M) till tidningen.

På senare tid har som bekant två stora mutskandaler avslöjats i Göteborg respektive Solna. Fallen har dock ingen direkt koppling till kartläggningen, enligt Peter Norman, som i stället betonar behovet av att få en aktuell överblick över situationen i hela landet.

Statskontoret ska bland annat utreda hur tjänstemän och förtroendevalda ser på korruption. Man ska också sammanställa forskning inom korruptionsområdet och se vad som kan göras för att minska förekomsten av korruption.

Hur stort problemet är i Sverige vill Peter Norman inte spekulera i.

– Men det finns en fara i att tro att man är världsbäst, då blir man inte lika uppmärksam.

Senast den 10 juni 2012 ska kartläggningen vara klar.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum