×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunalt bussbolag hotas av miljonböter

2011-06-01, Tidningenvision.se

Skelleftebuss bryter mot lagen när man kör bussturer på beställning åt privata företag och föreningar. Det anser Konkurrensverket som stämmer bussbolaget och hotar med vite på en miljon kronor.

Det är med stöd av de nya reglerna om offentlig säljverksamhet i konkurrenslagen som Skelleftebuss dras inför skranket. Enligt lagen kan Konkurrensverket gå till domstol för att stoppa kommuner och andra myndigheter från att bedriva verksamhet som misstänks snedvrida konkurrensen och drabba privata företag.

Skelleftebuss har över 100 bussar, varav de allra flesta används i vanlig linjetrafik. Men bolaget har också fyra bussar som hyrs ut med chaufför åt privata företag och föreningar.

Den beställningstrafiken hämmar utvecklingen av en effektiv konkurrens, anser Konkurrensverket som begär att domstolen förbjuder Skelleftebuss att sälja bussresor till andra än kommunen.

Konkurrensverket yrkar också på att domstolen slår fast ett vite på en miljon kronor, alltså böter som bolaget tvingas betala om man trotsar ett förbud i domstol och fortsätter med beställningstrafiken.

– Offentliga aktörer har ett ansvar för att den verksamhet de bedriver inte sätter konkurrensen ur spel. Det är därför vi nu tar steget och går till domstol för att sätta stopp för Skelleftebuss beställningstrafik mot privata kunder, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom i en kommentar.

Det är andra gången Konkurrensverket går till domstol med stöd av reglerna om offentlig säljverksamhet. Tidigare i maj stämdes kommunalförbundet Räddningstjänsten Dala-Mitt för att de inte tillåter ett konkurrerande säkerhetsföretag att använda ett brandövningsområde.

– Kommunala företag ska enligt lagen inte agera på ett sådant sätt att det begränsar konkurrensen för fristående företag. Att sätta konkurrensen ur spel och slå undan benen för privata företag är inte en uppgift för en kommun, säger Dan Sjöblom.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum