×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jobbidé i omsorgen kan bli forskning

2011-06-13, Tidningenvision.se

Medarbetarna inom vård och omsorg vet ofta vad som behövs förbättras. På sajten Idéprovningen.se kan vem som helst prova om deras idé håller för ett forskningsprojekt.

-Det finns många yrkesverksamma som har en massa idéer om hur man kan förändra organisationen till det bättre men det är ingen som frågar dem, säger Thorbjörn Larsson, vd för Vårdalstiftelsen som ligger bakom Idéprovningen.se.

På sajten fyller du i ett formulär och om alla kriterier är uppfyllda kan du skicka in din idé. Det viktigaste kriteriet är att det ska förbättra vård och omsorg och att det ska gå att koppla ett forskningsprojekt till det. Främst söker stiftelsen idéer som rör åldrandets utmaningar, barn och ungas hälsa eller organisation och styrning i vården.

-Det kan vara svårt för en som jobbar på till exempel ett HVB-hem att hitta forskningsanslag till sina idéer och då kan vi hjälpa till. De som skickar in idéer behöver inte själva komma med ett helt forskningsförslag, säger Thorbjörn Larsson.

Liknande projekt, där man direkt frågar medarbetare inom organisationer, finns utomlands men detta är det första i Sverige. Projektet drog igång för ett par veckor sedan och hittills har det kommit in ett 60-tal förslag, främst från personer som jobbar inom vård och omsorg.  De flesta förslagen handlar om äldreområdet.

- Det är otroligt roligt, en liten succé faktiskt. Vi har aldrig gjort något liknande förut och visste inte alls hur det skulle gå. I vanliga fall brukar vi vända oss direkt till forskarna.

Om ett par månader kommer en bedömningsgrupp gå igenom de olika förslagen och de bästa kommer att få forskningsanslag. Det kommer också att finnas möjlighet för dem som kommit på idéerna att själva vara med i projektet.

-Det ökar trovärdigheten om vi kan få med medarbetarna, säger Thorbjörn Larsson.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum