×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Här finns jobben den närmsta framtiden

2011-06-29, Tidningenvision.se

Är du chef eller civilingenjör? Grattis, då har du stora möjligheter att få nytt jobb inom den närmaste framtiden. Trögare blir det för personer som inte har gått gymnasiet.

På onsdagen släppte Arbetsförmedlingen arbetsmarknadsprognosen för 2012. Tillgången på lediga jobb väntas öka kraftigt, och det i de flesta yrkesområden.

Chefer på alla nivåer spås stå för den största förändringen av antal sysselsatta.

– Någon förklaring till ökningen kan vi inte ge, men cheferna blir fler både i offentlig och privat sektor, säger Tord Strannefors, prognoschef på Arbetsförmedlingen.

Störst möjlighet till jobb förväntas dataspecialister och de flesta ingenjörsgrupper ha. Det är också de yrken där arbetsgivarna har svårast att få tag på personal.

– Det måste ske en attitydförändring hos arbetsgivare så att de anställer fler utrikesfödda, säger Tord Strannefors.

På det stora hela kommer det att finnas störst antal lediga platser inom yrken som kräver gymnasieutbildning, men även andelen jobb som kräver eftergymnasial utbildning ökar.

För dem som inte har gått gymnasiet väntas det dock bli svårare. Exempel på yrken där det kan bli svårt att få jobb är receptionist, vaktmästare, administratör och sekreterare.

För att få fler i arbete föreslår Tord Strannefors att fler läser på den kommunala vuxenutbildningen.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum