×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förtroendevalda ska få a-kassa

2011-06-21, Tidningenvision.se

Fackligt aktiva som avstår lön för att utföra sina förtroendeuppdrag riskerar att få lägre a-kassa. Nu föreslår regeringens utredare att de ska kunna få full ersättning.

Att vara förtroendevald på deltid kan bli en dyr historia om man förlorar jobbet. Enligt reglerna i a-kassan räknas nämligen inte den inkomst förtroendevalda får när de tar ledigt från sitt ordinarie arbete.

De fackliga organisationerna har länge krävt en ändring av regelverket så att ersättningen för förtroendeuppdrag ska ge rätt till a-kassa. I vintras beslutade regeringen att frågan skulle utredas. Och nu föreslår utredaren att den som har ett uppdrag som enligt lag ger rätt till ledighet från anställning ska kunna få full ersättning.

Det handlar bland annat om fackligt förtroendevalda, skyddsombud och politiker i kommun och landsting.

Utredningen föreslår också att förtroendevalda ska undantas från deltidsbegränsningen. Det innebär att den som förlorar jobbet kan fortsätta med sitt förtroendeuppdrag utan att rätten till a-kassa inskränks till 75 dagar.

De nya reglerna föreslås träda i kraft den 2 juli nästa år.
 

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum