×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler handläggare anställs efter ny lag

2011-06-15, Tidningenvision.se

Den nya plan- och bygglagen får bygglovshandläggare ute i kommunerna att svettas just nu. Men på vissa håll anställs samtidigt fler.

Den nya plan- och bygglagen, som trädde i kraft i maj, innebär bland annat en säkrare process för den som ansöker om bygglov. Men det har också blivit dyrare. Många skyndade sig därför att lämna in ansökningar före lagändringen. Och nu är flera kommuner överösta med bygglovsansökningar, enligt Sveriges Radios Ekot.

– Vi hade 143 ansökningar de fyra dagarna närmast före den 2 maj, jämfört med 15 till 20 ansökningar per vecka i normala fall, säger Johan Haglund, miljö- och stadsbyggnadschef i Ekerö kommun till radion.

Lagändringen kräver dessutom snabbare svar från bygglovshandläggarna, att de har mer kontakt med dem som ansöker om bygglov och fler byggarbetsplatsbesök.

– Det är en omvälvning för den administrativa delen, och en stor börda har lagts på inspektörerna, säger Lerny Hermansson på bygglovavdelningen i Alingsås kommun, till SKTF-tidningen.

Men han räknar han med förstärkning och gissar att de flesta kommuner kommer att behöva göra likadant.

– Vi ska nyanställa en inspektör på deltid och en administratör på halvtid. Det blir kanske fler om vi märker att det behövs, säger Lerny Hermansson.

Han tycker att arbetet är en smula förvirrat så här i början.

– Den gamla plan- och bygglagen gäller fortfarande i fem år framåt för dem som lämnade in sin ansökan före lagändringen. Så handläggarna tvingas att jobba parallellt med lagarna utan att blanda ihop dem. Men jag tror att frågetecknen har rätats ut till årsskiftet.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum