×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dömd aktivist får jobba kvar som diakon

2011-06-09, Tidningenvision.se

Fredsaktivisten Annika Spalde som jobbar som diakon i Linköpings stift och har dömts fyra gånger för bland annat aktioner mot försvaret får jobba kvar inom Svenska kyrkan. Det har domkapitlet nu beslutat.

Domkapitlet i Linköpings stift har granskat Annika Spalde och de brott hon dömts för. Hon har bland annat tagit sig in på Saabs flygfältsområde i Linköping, vilket gav henne sex månaders fängelse.

Annika Spalde är även dömd för att ha planterat vinstockar och fikonträd på Ericsson Microwave Systems område och stulit höns för att befria dem, skriver Svenska kyrkan i ett pressmeddelande.

Domkapitlet anser att det hon gjort tangerar gränsen för vad man normalt menar med civil olydnad men att det inte är tillräckligt allvarligt för att avsevärt skadat det anseende en diakon bör ha. De skriver också att civil olydnad alltid funnits med som en möjlighet inom kyrkan, inte minst med Jesus som förebild.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum