×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bostadsbolag tar strid för billigare elnät

2011-06-21, Tidningenvision.se

Det behövs bättre statlig kontroll över elnätspriserna, anser de kommunala bostadsbolagens organisation SABO. En ny rapport visar att avgifterna på fem år stigit med 31 procent.

Det är stora prisskillnader mellan de olika elnätsföretagen. Det konstateras i en ny rapport från Nils Holgerssongruppen som består av representanter från SABO, andra bostadsföretag och Hyresgästföreningen. Avgifterna är billigast i Skövde, Borlänge och Luleå (ca 40 öre/kwh), och dyrast i Torsås och Övertorneå (ca 100 öre/kwh).

Granskningen visar att avgifterna sedan 2006 har höjts med 31 procent. För en hyresfastighet i Norrköping betyder det att kostnaden för elnätet stigit med 4 200 kronor på fem år.

Nils Holgerssongruppen framhåller att det är de stora elnätsbolagen – Vattenfall, EON och Fortum – som står för de stora avgiftsökningarna och tycker att den statliga tillsynsmyndigheten Energimarknadsinspektion borde ha bättre koll på om prishöjningarna är oskäliga.

– De kraftigt ökade elnätsavgifterna drabbar SABO:s medlemsföretag hårt. Vi ser ytterst allvarligt på detta och SABO kommer att fortsätta att sätta hårt tryck på Energimarknadsinspektionen för att undvika framtida oskäliga höjningar, säger Per Holm, ordförande i Nils Holgerssongruppen och energiexpert på SABO, i en kommentar till rapporten.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum