×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ärlighet inte viktigt på jobbet längre

2011-06-16, Tidningenvision.se

Att vara ärlig rankas inte längre särskilt högt på landets arbetsplatser. I stället är det kostnadsjakt som dominerar, visar en färsk rapport.

För tredje året i rad har företaget Preera kartlagt svenskarnas beskrivningar av bland annat sina arbetsplatser. I år ser det annorlunda ut än tidigare.

– Ärlighet har försvunnit helt från topp 20-listan för den rådande och önskade kulturen på arbetsplatserna, säger Martin Sande på Preera.

Det ord som har använts flitigast för att beskriva arbetsplatser tidigare år är ansvar. Men i år hamnade ordet kostnadsjakt i topp. Andra ord som präglar dagens arbetsplatser är resultatinriktat, hierarki, lagarbete och förvirring.

Martin Sande tolkar resultaten som att arbetsplatserna är mer toppstyrda än tidigare, att färre har egna idéer och att kreativitet är något som inte prioriteras.

Det som svenskarna önskar mest på sina arbetsplatser är att man som anställd mår bra, att det finns humor och glädje samt lagarbete och ansvar.

Martin Sande oroas lite över förändringarna i resultaten, bland annat med tanke på att ärlighet och kreativitet värderas så lågt.

– Men jag vill inte vara någon dysterkvist, utan det här är jordens chans att se vår kapacitet att förändra det vi vill om vi medvetandegör och pratar om det.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum