×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställda är emot stora löneskillnader

2011-06-28, Tidningenvision.se

Lönegapet mellan arbetare och tjänstemän ökar. En majoritet av de anställda tycker att skillnaderna är för stora, enligt en LO-rapport.

I dag skiljer det i snitt 10 000 kronor i lön mellan en tjänsteman och en arbetare. 76 procent av de anställda tycker att löneskillnaderna mellan olika yrkesgrupper är för stora. Det visar rapporten ”Röster om facket och jobbet” som LO gjort i samarbete med SCB och som bygger på 4500 intervjuer med anställda.

83 procent anser att kvinnor har för låga löner jämfört med män. TCO- och SACO-medlemmar tycker i högre grad att kvinnors löner är för låga. LO-medlemmarna tycker i högre grad att löneskillnaderna mellan olika yrken är för stora.

Vad man tycker beror också till stor del på den egna lönen. Ju högre den egna lönen är desto mindre är andelen som tycker att löneskillnaderna är för stora.

54 procent av de tillfrågade tycker att välbetalda ska stödja låginkomsttagare medan 37 procent anser att det viktigare att den egna yrkesgruppen får bättre villkor.

-Den här undersökningen visar än en gång att det finns ett brett folkligt stöd för att minska löneskillnaderna i Sverige, säger LO:s avtalssekreterare Per Bardh i ett pressmeddelande.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum