×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

300 tjänster ska bort i Landstinget Sörmland

2011-06-09, Tidningenvision.se

300 tjänster försvinner när Landstinget i Sörmland sparar. Alla åtgärder sammantagna beräknas minska kostnaderna med cirka 200 miljoner kronor per år.

Landstinget Sörmland flaggade redan i mars för att åtstramningar skulle komma för att undvika ett hotande underskott på nära 200 miljoner kronor. Nu har den politiska majoriteten – Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Folkpartiet – beslutat om ett sparförslag som innebär att 300 tjänster ska bort till 2014.

Hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Thomas Bjur (FP) säger i ett pressmeddelande att en stor del av minskningen ska ske genom generationsväxling och att satsningar på omställningsåtgärder kommer att göras för att mildra effekterna.

I sparförslaget ingår också att lägga ned vissa mottagningar på mindre orter. Sammantaget beräknas åtgärderna leda till minskade kostnader med cirka 200 miljoner kronor per år.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum