×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sabuni: Lagstifta om könskvotering

2011-07-29, Tidningenvision.se

Lagstiftad könskvotering i kommunala bolagsstyrelser kan snart bli verklighet. Könsfördelningen är alldeles för ojämn och kommunerna borde föregå med gott exempel, anser jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP).

Könsfördelningen i statliga bolagsstyrelser är bättre än inom de kommunala bolagen. Nyamko Sabuni säger till Aftonbladet att det inte räcker med en dialog för att nå upp till regeringens mål, fördelningen 60-40.

-Lagstiftningen ska ge en inriktning hur man ska arbeta och hur man ska nominera inom kommunerna, säger hon till tidningen.

Förslaget har tagit fram av Folkpartiets jämställdhetsgrupp, som leds av ministern själv, och ska presenteras på partiets landsmöte i oktober. Nyamko Sabuni utgår från att förslaget antas och sedan kan de börja diskutera med de övriga partierna.

-Det borde finnas ett intresse av att se över hur jämställda de kommunala bolagsstyrelserna är, säger hon till Aftonbladet.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum