×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ronneby ger sig själv bakläxa

2011-07-25, Tidningenvision.se

En kvinna lovades plats på ett korttidsboende i Ronneby kommun efter en operation. Trots det tvingades hon att bo hemma. Nu erkänner kommunen att man har gjort fel på flera punkter.

Den 82-åriga kvinnan fick innan sin planerade lårbensoperation ett muntligt löfte från Ronneby kommun om en plats på ett korttidsboende efteråt. Men dagen efter operationen, medan 82-åringen ännu var påverkad av starka mediciner, kom hennes kontaktman från kommunen till sjukhuset för att meddela att det trots allt inte fanns plats på korttidsboendet, rapporterar Sveriges Radio Blekinge.

Kommunen lovade i stället att någon skulle finnas på plats i hennes lägenhet när hon kom hem. Men när kvinnan återvände var ingen där, utan hon blev sittandes utanför på en flyttbar toalettstol. Taxichauffören blev den som fick hjälpa kvinnan in.

Kommunen medger nu brister i sitt agerande, enligt radion. Äldrenämnden nämner bland annat att kvinnan tidigare skulle ha fått ett skriftligt besked om platsen på korttidsboende var beviljat eller avslaget, att en ny vårdplan med alla inblandade skulle ha gjorts i stället för ett oanmält sjukhusbesök och att man skulle ha informerat kvinnan och hennes anhöriga hur allt skulle fungera efter sjukhusvistelsen.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum