×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fack går samman i protest mot sparkrav

2011-07-19, Tidningenvision.se

Nio fackförbund, däribland SKTF, har gemensamt skrivit ett protestbrev till politikerna i Region Skåne mot besparingarna på Skånes universitetssjukhus, SUS.

”Överbeläggningar, externa patienter och överbelastade jourlinjer har gjort personalens arbetsmiljö hårt ansträngd”, skriver de nio fackförbunden till regionstyrelsen.

Att de hårda besparingskraven på SUS sker mitt i semestertider skapar dessutom extra oro, anser facken, eftersom medlemmarna inte vet om de har jobbet kvar efter semestern.

Facken hänvisar också till den kritik som har kommit både från Arbetsmiljöverket och Socialstyrelsen vad gäller arbetsmiljö och patientsäkerhet.

Regionens politiker säger att extra pengar redan har skjutits till, men enligt facken har de ätits upp av den stora patientökningen.

– Läget på sjukhuset är jätteallvarligt, även om SKTFs medlemmar inte drabbas lika hårt. Men av lojalitet ställer vi oss bakom protesten mot nedskärningarna. Vi hoppas att det får en verkan när vi går samman, säger Marie Holmgren, förtroendevald i sektion 06 i SKTFs avdelning Region Skåne.

De nio fackförbund som har undertecknat brevet är Vårdförbundet, Kommunal, Saco, Malmö läkareförening, Förbundet Sveriges arbetsterapeuter, Mellersta Skånes läkareförening, Ledarna, Akademikerförbundet SSR och SKTF.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum